Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystajmy kończący się sezon truskawkowy!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier, masło, kakao. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki a gładka masa. Herbatniki kruszymy i układamy w formie/foremkach, w zależności od tego czego używamy. Wykładamy masę. Odstawiamy na 1 h do schłodzenia. Truskawki myjemy, obieramy. Blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Schładzamy. Przed podaniem polewamy mus truskawkowy. Dekorujemy listkiem mięty.