Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówkami oraz złotym kiwi. Możemy serwować go jako energetyczne śniadanie, zdrowy deser lub przekąskę w ciągu dnia.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
Mango obieramy i pozbawiamy pestki, a pozostały miąższ miksujemy na jednolity i gładki mus*. Do zmiksowanego mango dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz erytrytol** i energicznie mieszamy. * Do przygotowania deseru możemy też użyć gotowej pulpy z mango (ok. 200 g). ** Cukier puder z erytrytolu otrzymamy po zmieleniu go w młynku do kawy.
Powstałą masę przekładamy do szklanek lub pucharków, a na niej układamy borówki oraz pokrojone na kawałki kiwi. Deser schładzamy w lodówce i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Do słodzenia możemy użyć także ksylitolu, miodu lub innego ulubionego słodzidła. Przy bardzo słodkim mango możemy całkowicie zrezygnować z dosładzania deseru.