Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, serkiem mascarpone, owocami i wafelkami.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Wafelki rozkruszamy - najprostrza metoda to nie otwierając opakowania rozgnieść wafelki dłonią. Jeśli używamy brzoskwiń z puszki najpierw dobrze je odsączamy a następnie kroimy w kosteczkę. Jeśli używamy świeżych owoców: najpierw obieramy je ze skórki, usuwamy pestkę a następnie brzoskwinie kroimy w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Gdy kryształki cukru nie będą już wyczuwalne dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia składników. Na dnie każdego pucharka /u mnie wyszły 3/ kładziemy łyżkę kremu maskarpone-kremówka. Na nim rozkruszony wafelek, kawałki banana i ponownie krem. Na nim układamy kostki brzoskwini, przykrywamy resztą kremu, pposypujemy startą czekoladą i dekorujemy borówkami. Deser najlepiej smakuje dobrze schłodzony.