Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na deser z tapioki
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1063
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11109
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1063
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11109
Składniki
Tapiokę zalałem mlekiem waniliowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilię oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie. W międzyczasie umyłem mango , obrałem , wydrążyłem miąższ, dodałem sok z cytryny i zmiksowałem. Odstawiłem do lodówki . Ugotowaną tapiokę wyporcjowałem . Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , nałożyłem na wierzch warstwę musu z mango. Udekorowałem . Odstawiłem do schłodzenia do lodówki.