Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
DO RONDLA WLEWAMY 300 ML WODY. WRZUCAMY TRUSKAWKI (BEZ SZYPUŁEK ;) ) DODAJEMY CUKIER ,GOŹDZIK,SYROP GRENADYNY I GOTUJEMY. POWSTAŁY KOMPOT PRZEPUSZCZAMY PRZEZ GAZĘ DODAJEMY ŻELATYNĘ. ROZLEWAMY DO SALATEREK I DO LODÓWKI. CZEKAMY AŻ GALARETKA SIĘ ZESTALI.
WARSTWA DRUGA: TRUSKAWKI WRAZ Z CUKREM BLENDUJEMY. W SZKLANCE ROZRABIAMY ŻELATYNĘ I DODAJEMY DO ZBLENDOWANYCH TRUSKAWEK. DOKŁADNIE MIESZAMY. WYLEWAMY NA GALARETKĘ W SALATERKACH I PONOWNIE DO LODÓWKI