Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser żurawinowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Połówki brzoskwiń osącz na sicie ze słodkiego syropu. Pokrój na kawałki, a następnie zmiksuj na gładka masę. Odstaw do schłodzenia.
Jabłka obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kosteczkę, skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny i przełóż do rondelka. Zasyp cukrem, podlej kilkoma łyżkami wody.
Zagotuj zawartość rondelka, dodaj przebraną świeżą lub suszoną żurawinę, wsyp szczyptę cynamonu do smaku. Duś na małym ogniu kilka minut (świeża żurawina powinna zacząć pękać). Przestudź.
Galaretkę (jasną) zalej 3 łyżkami zimnej wody, odstaw na 2-3 minuty, a potem ogrzewaj mieszając, aż się rozpuści. Zimną kremówkę ubij na sztywno, połącz z ciepłą galaretką. W szklaneczkach układaj warstwami brzoskwinie, śmietankę oraz żurawinę.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 260 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety