Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny , prosty i szybki deserek . Deserek powstał z zalegających na półmisku gruszek, więc coś trzeba było wykombinować i oto jest polecam.
pucharki, nóż, sitko, patelnia, mikser,
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1642
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1642
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Gruszki obrać wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i karmelizować w miodzie. Do pucharków wkładamy porcje ubitej śmietany, posypujemy w około pszenicą w miodzie nakładamy część gruszki karmelizowanej, znowu bitą śmietanę oraz pszenice w miodzie. Ozdabiamy listkami mięty. Karmelizowanie gruszek: Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier z miodem podgrzewając na małym ogniu, włóż pokrojone gruszki. Dodaj sok z cytryny i mieszaj do momentu wrzenia. Gotuj do momentu, aż sos zredukuje się o połowę. Wyłącz. Gruszki wylej na sitko. Gotowe.