Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający smak kiwi połączony z nutką czekolady. Przepis idealny na upalne lato :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotowujemy: blender i tarkę. Kiwi obieramy ze skórki, przekrawamy na pół. Jeśli środek jest twardy to możemy go usunąć. Do blendera wrzucamy kiwi, dolewamy pół szklanki kefiru lub mleka lub maślanki. Ja wybrałam opcję pośrednią czyli połączyłam kefir i mleko 1,5%. Jeśli chcesz możesz dorzucić szczyptę cukru lub zamiennika. Wszystko miksujemy minutkę, aż do połączenia składników. Przelewamy do szklanki.
Czekoladę trzemy i posypujemy górę naszego koktajlu. Dla leniwych: czekoladę blenderujemy, dorzucamy kiwi i resztę składników. Blendujemy i podajemy :)