Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dinozaur cały w marcepanie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Zrób masę budyniową: Pół szkl. mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj z żółtkami, cukrem wanil. i mąką ziemniaczaną.
Dodaj do gotującego się mleka, mieszając, by nie powstały grudki. Gotuj ok. minutę, aż zgęstnieje. Ostudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszysto. Dalej miksuj, dodając chłodny budyń.
Z ciasta wytnij zwierzaka (skrawki możesz odłożyć do dekoracji). Posmaruj kremem. Schłodź.
Masę marcepanową zagnieć z barwnikami na posypanym cukrem pudrem blacie. Rozwałkuj między foliami, ułóż na cieście. Z reszty ulep np. jajka.
Słodkiego dinozaura możesz dodatkowo udekorować np. drażetkami, robiąc z nich łatki, pazury, oczy.Źródło: Świat kobiety