Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwa to wspaniały smakołyk z sezamu, miodu i bakali oraz źródło cennych składników odżywczych
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Sezam uprażyć na suchej patelni, mieszać aby się nie przypalił, właściwie wystarczy go dobrze podgrzać aby nabrał złotego koloru. Wystudzony sezam zmiksować na drobny pył, dodać płynny miód, dokładnie wymieszać. Bakalie drobno posiekać, dodać do masy, wymieszać. Uformować ręcznie krążek chałwy. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce.