Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe czekoladki"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 366
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 131
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 366
Składniki
Gorzką czekoladę połam na drobne kawałeczki, umieść w misce. Miskę ustaw w większym naczyniu z gorącą wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (kuwerturę przygotuj według przepisu na opakowaniu).
Kremówkę wlej do rondelka, doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia. Dodaj masło. Mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia, a następnie wlewaj porcjami do rozpuszczonej czekolady. Wymieszaj.
Masę przełóż do worka cukierniczego. Przygotuj malutkie papilotki. Napełnij je masą czekoladową. Na każdej porcji ułóż jedną czereśnię lub wiśnię maraschino, lekko wciśnij. Foremki ustaw na tacce. Wstaw do lodówki na noc, aby czekoladki zastygły.
Czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety