Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe pralinki, możemy przygotować je w domu i zrobić bliskim słodką niespodziankę:)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1032
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Połowę gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, uważając by się nie zagotowała.
Małą łyżeczką rozlewamy czekoladę do każdego wgłębienia foremki. Na wierzchu kładziemy po 1 sztuce suszonej żurawiny.
Całą tabliczkę białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozlewamy do otworów foremki (na ciemną warstwę).
Rozpuszczamy drugą połowę gorzkiej czekolady i dolewamy do wgłębień.
Wyrównujemy powierzchnię, aby czekolada dokładnie wypełniła wgłębienia.
Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.