Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio kupiłam gofrownicę i postanowiłam ją przetestować. A że bardzo lubię churros i wszelkiego rodzaju faworki pomyślałam, że mogę spróbować połączenia gofrów właśnie z churros.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
W misce ubijamy maślankę, jajka, 6 łyżek roztopnionego masła i cukier brązowy. Dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól i ubijamy do jednolitego połączenia wszystkich składników. Następnie ubitą masępozostawiamy na 10 minut.
Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Na pierwszy rzut gofrów na początku wylało mi się za dużo ciasta.
Proponuję nie przesadzać z ilością ciasta na gofry. Lepiej wylać odrobinę mniejsze porcje, by potem nie męczyć sięz bałaganem
Gofry przygotowujemy zgodnie z instrukcjami obsługi naszej gofrownicy. Moje gofry były gotowe w przeciągu 6-7 minut.
Gofry obtaczamy w mieszance cynamonu i cukru. Polewamy następnie roztopnionym masłem i podajemy z innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!