Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody chałwowo-migdałowe"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 309
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Migdały bardzo drobno rozdrabniamy blenderem. Chałwę kruszymy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy chałwę i cukier trzcinowy. Ubijamy tak długo, aż powstanie jednolita masa. Teraz dodajemy kakao, migdały, aromat migdałowy i mleko. Wszystko starannie mieszamy.
Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, przykrywany wieczkiem i na kilka godzin lub całą noc wstawiamy do zamrażalnika. Przed porcjowaniem wyjmujemy na 5 minut lody na świeże powietrze. Dekorujemy migdałami, orzechami, miętą itp.Źródło: Rewia