Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe słodycze z zaledwie 3 składników. Jeśli lubisz proste w przygotowaniu i zdrowe desery, będziesz zachwycony tą propozycją. Jeżeli unikasz cukru, sięgnij po czekoladę słodzoną stewią lub ksylitolem. Wybierz gładkie masło orzechowe bez zbędnych dodatków, najlepiej takie, które będzie zawierało jedynie prażone orzechy arachidowe.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Składniki
Migdały pokrój na mniejsze części.
Czekoladę posiekaj na kawałki, umieść w misce i rozpuść w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady dodaj masło orzechowe oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstaw do przestudzenia, następnie włóż do lodówki na minimum 3 godziny do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu pokrój na kawałki wielkości cukierków Michałków. Źródło: instagram.com/onaciaglegotuje