Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco :) Cieszą oko zarówno dzieci jak i dorosłych ;D nadzienie można zrobić wg. swoich ulubionych smaków. U mnie nadzienie malinowe takie jak najbardziej lubi moja córka :))
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1357
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12921
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1055
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1357
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12921
Składniki
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę - mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do wystudzenia, gdy osiągnie pokojową temperaturę wstawić do lodówki
Maliny gotować na małym ogniu aby się całkowicie rozpadły. Przecisnąć przez sitko mus aby pozbyć się pestek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka dokładnie smarować foremki rozpuszczoną czekoladą. Wstawić na około 15min. do zamrażalnika Po tym czasie wyciągnąć i ponownie posmarować. Brzegi czekoladek powinny mieć ok. 1,5-2mm grubości, by czekoladki nie popękały podczas wyjmowania.
Do masy z czekolady gdy zgęstnieje dodać mus malinowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełniać czekoladowe foremki do około 3/4 wysokości. Pozostała czekolada z pewnością już zastygła więc należy ją delikatnie podgrzać. Na koniec nakładamy rozpuszczoną czekoladę na wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 2 godz.
Po tym czasie delikatnie wyjmujemy z foremek. Takie małe a cieszy ;) Smacznego:))