Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś dla tych najmniejszych członków naszych rodzin, zwłaszcza dla tych, którzy dopiero co poznają nowe smaki. Świetna alternatywa dla gotowych słoiczków. Wbrew pozorom bardzo szybko się go robi, podstawą jest mleko i wartościowe żółtko, a doskonałym dodatkiem ulubiony owoc naszego szkraba :) i co najważniejsze nie musi mieć ani odrobiny cukru :) Wiecie już o czym mowa? Zapraszam na domowy budyń :) Mój roczniak go uwielbia :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 157
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 157
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Połowę mleka zagotować. W miseczce roztrzepać żółtko z pozostałą częścią mleka i mąką ziemniaczaną. Wlać na gotujące się mleko szybko mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotować przez ok. 3 min. ciągle mieszając. Zostawić do wystygnięcia, podawać z owocem. Smacznego :)