Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kajmak to idealny dodatek do babeczek lub innych słodkości
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Mleko wlać do garnka z grubym dnem, wsypać cukier i zagotować. Gdy mleko z cukrem się zagotuje zmniejszyć gaz i gotować około 2-3 godziny do uzyskania gęstej konsystencji. Będzie ona odpowiednia, gdy po wylaniu kropli kajmaku na talerzyk będzie zaraz zastygać. Wtedy wyłączyć gaz i wrzucić kostkę zimnej margaryny, dokładnie wymieszać i chwilę odczekać, aby kajmak przestygł. Od razu można przelać na kruche ciasto lub do pojemnika, który schowacie do lodówki. Smacznego :)