Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny lekki deser składający się z wody, mąki ziemniaczanej, cukru i owoców. Przygotowany w domu nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów za to smaczne owoce i witaminę C. Jest prościutki w przygotowaniu i smakuje pysznie, można go zajadać na zimno lub gorąco.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 256
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 256
Składniki
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1/2 szklanki zimnej wody. ( W zależności od tego jaką lubimy gęstość deseru ilość mąki ziemniaczanej można zwiększyć lub zmniejszyć. ) Do garnka wlewamy pozostałą wodę, dodajemy cukier, owoce wszystko mieszamy i gotujemy około 3 minuty. Cały czas gotując wlewamy mąkę rozpuszczoną w wodzie i energicznie mieszając gotujemy jeszcze około 2 minut. Gotowy kisiel podajemy na ciepło lub zimno.