Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy sorbet z rabarbaru"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20982
Składniki
Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Zagotuj w wodzie z cukrem. Trzymaj na małym ogniu ok. 5 min. Odstaw, dodaj skórkę z cytryny, wymieszaj. Wystudź i zmiksuj. Przecedź, wlej do maszyny do lodów i ucieraj przez ok. 45 min.
Jeśli nie masz maszyny, przelej mus do plastikowego pojemnika i włóż go do torby foliowej, by nie tworzyły się kryształki lodu. Wstaw do zamrażalnika na kilka godzin.
• 50 minut+czas mrożenia • dla 4 osób • cena ok. 5 złŹródło: Show