Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru i mąki oraz z mlekiem.
Odstaw do wyrośnięcia.
Podgrzej mleko, dodaj cukier, cukier waniliowy, sól i masło.
Wymieszaj mąkę, sól, jajko, żółtko i rozczyn.
Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Odstaw.
Formę do donutów wysmaruj olejem i oprósz mąką. Napełnij ciastem.
Odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Piecz 20 minut w 180 st. C.
Ozdób lukrem i posypkami.