Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorada z kaszą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5937
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5937
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.
Ryby opłucz, osusz. Natrzyj przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Przykryj, wstaw do lodówki na 30 min. Kaszę ugotuj. Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Masło stop, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj pieczarki, podduś. Dodaj kaszę i szczypiorek, wymieszaj. Przypraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ryby ułóż na blaszce, napełnij farszem. Skrop oliwą.
Piecz 40 minut w temp. 180°C. 10 minut przed końcem posyp bazylią.Źródło: Chwila dla Ciebie