Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek. Dziś przygotowałam faworki drożdżowe, smak mojego dzieciństwa. Moja mama zawsze takie przygotowywała. Takie faworki wystarczy lekko oprószyć cukrem pudrem i zajadać jeszcze ciepłe. Na drugi dzień też są mięciutkie i puszyste. Polecam przepis
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wkruszamy drożdże. Mieszamy i ostawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Następnie ciasto wałkujemy na około 1 cm. Kroimy prostokąty mniej więcej 10 cm na 2,5 cm. Po środku każdego prostokąta robimy nacięcie. Łapiemy za jedną stronę i wywijamy przez środek. Faworki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Upieczone drożdżowe faworki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego