Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarantuje wam, ze zawsze wyjdą i będą przepyszne
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6297
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6297
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Letnie mleko mieszamy z drożdżami, 2 łyżkami mąki oraz łyżką cukru. Odstawiamy na 10 min do wyrośnięcia.
Następnie do miski wsypujemy resztę mąki, cukru, jajko oraz rozpuszczone przestudzone masło. Wlewamy nasz drożdżowy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1h lub do podwojenia objętości.
Składniki na krem (oprócz owoców) mieszamy razem.
Po wyrośnięciu ciasta wałkujemy je na prostokąty, smarujemy 2/3 kremu, układamy owoce. Ciasto zawijamy w rulon. Układamy na blaszce. Smarujemy mlekiem.
Pieczemy góra-dół 180 stopni 20-25min. Po upieczeniu smarujemy zawijańce pozostała ilością kremu.