Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowiec niespodzianka"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12151
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12151
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, odcedzić. Jajka sparzyć. Serek śmietankowy zmiksować z żółtkiem i cukrem waniliowym, połączyć z ubitą pianą z jednego białka, wymieszać z rodzynkami.
Serek waniliowy zmiksować z drugim żółtkiem i cappuccino, wymieszać z pianą z drugiego białka.
Do miski wsypać przesianą mąkę, zrobić dołek, wlać podgrzane mleko, rozkruszyć drożdże, wsypać cukier, szczyptę soli, przykryć mąką. Miskę nakryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, dodać roztopione, wystudzone masło, żółtka, wyrobić.
Ciasto podzielić na trzy części, każdą rozwałkować. Pierwszą posmarować masą z rodzynkami, drugą z makiem, trzecią z cappuccino. Każdą zwinąć, ułożyć piętrowo w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formie.
Formę odstawić do wyrośnięcia. Babkę niespodziankę piec ok. 55-65 minut w temperaturze 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium