Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowiec z dynią"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13779
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13779
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Składniki
<strong> Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>
Miąższ dyni pokrój w drobną kostkę, rozgotuj w pół szklanki mleka. Drożdże utrzyj z resztą mleka i łyżeczką cukru. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, aromat, masło, olej i dynię. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj, odstaw na godzinę. Ciasto ponownie lekko wyrób. Napełnij keksówkę (10 na 32 cm).
Kruszonka: mąką, cukier i masło zagnieć, rozetrzyj palcami. Posyp ciasto, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Piecz ok. 30 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie