Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówka z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Przygotuj ciasto. Mleko lekko podgrzej. Do miseczki wsyp mąkę i cukier. Dodaj drożdże, mleko, jajka i miękkie masło. Zagniataj, aż ciasto zacznie odstawać od rąk. Uformuj z niego kulę, przykryj i odstaw na godzinę.
Jabłka umyj, obierz, pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Z połowy uformuj grubsze wałeczki.
Resztę ciasta rozwałkuj. Ułóż w formie. Rozłóż jabłka. Przykryj kratką z wałeczków. Posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w temp. 185 st.Źródło: Tina