Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżówka z kruszonką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Wymieszaj 40 dag mąki z 6 łyżkami cukru i 1 cukrem waniliowym. Dodaj drożdże, jajko, 150 ml ciepłego mleka oraz 7 dag masła. zagnieć. Ciasto przykryj i odstaw do wyrośnięcia na ok. 50 minut.
Proszek budyniowy wymieszaj z 100 ml mleka oraz 6 łyżkami cukru. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej budyń. Gotuj minutę. Wystudź. Pozostałą mąkę wymieszaj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj żółtko i pozostałe masło. Zagnieć kruszonkę. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Ciasto drożdżowe ponownie zagnieć. Wylep nim spód formy. Na placku rozsmaruj budyń. Rozłóż wiśnie. Posyp kruszonką. Piecz 45 minut w 200°C. Wystudź i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj