Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówki z budyniem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 167
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 167
Składniki
Drożdże rozpuść w łyżce ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Odstaw. Mąkę przesiej. Zrób dołek, wlej drożdże i masło. Wbij jajka i żółtko. Wsyp resztę cukru, cukier wanilinowy i sól. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Budynie ugotuj według przepisu, ale w 3 szklankach mleka. Ciasto rozwałkuj, posmaruj budyniem i zwiń w roladę. Pokrój na plastry i zostaw. Piecz w 180°C.Źródło: Takie jest życie