Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z budyniem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Drożdże, cukier i kilka łyżek lekko podgrzanego mleka wymieszaj. Odstaw. Masło stop, ostudź.
Mąkę, dwa jajka, sól, masło, resztę mleka i rozczyn drożdżowy wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Ponownie wyrób, podziel na 12-14 części. Uformuj kulki, ułóż na blasze. Odstaw w ciepłe miejsce.
Budyń ugotuj wg instrukcji. W cieście zrób wgłębienie, włóż budyń i ananasy. Brzegi posmaruj pozostałym roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 15 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie