Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z masą twarogową i cynamonem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
kruszonki utrzyj, schłodź.
Ciasto: drożdże, mleko, po łyżce cukru i mąki rozrób. Margarynę stop, ostudź. Do wyrośniętego rozczynu dodaj jajka, sól, resztę cukru i mąki, wyrób, pod koniec wlej margarynę. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj na półtora cm, wytnij koła. Zrób wgłębienia, posma ruj roztrzepanym jajkiem. Twaróg i żółtko zmiksuj. Dodaj cynamon, mąkę i powidła, utrzyj. Napełnij drożdżówki, ułóż pokrojone śliwki, posyp kruszonką. Piecz 20 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie