Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z powidłami i jabłkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Z podanych składników wyrób drożdżowe ciasto. Wyrośnięte, podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła (14-16 cm).
Ułóż je na blaszce do pieczenia. Wzdłuż brzegu połóż powidła. Brzeg każdego placuszka zwiń do środka. W dołku ułóż pokrojone jabłka, posyp cynamonem, cukrem. Wierzch posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 221 kcal.
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>Źródło: Bella Relaks