Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, słodkie drożdżówki na deser, drugie śniadanie lub podwieczorek :-)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru, wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15-20 min. Do miski wsypać pozostałą mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, olej i jajko, dodać masę drożdżową i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto (jesli będzie zbyt rzadkie, dodać trochę mąki). Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, ok. 1 godz. W tym czasie przygotować nadzienie: Twaróg zmielić lub zmiksować blenderem, dodac pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Wyrośniete ciasto podzielic na 16 równych części, Każdą rozwałkować
na środek wyłozyć 1 łyżeczkę twarogu
uformować drożdżówki
połozyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować mlekiem
Piec ok. 20 min. w temp. 170 stopni.
Wierzch można polać lukrem. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Smacznego :-)