Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówki z wiśniami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Mleko podgrzej. Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sól, cukier, drożdże, masło i mleko. Wyrób gładkie, sprężyste ciasto. Odstaw na godz. w ciepłe miejsce.
Nadzienie: biały ser zmiksuj z jajkiem, śmietaną, cukrem i ziarenkami z laski wanilii.
Ciasto podziel na 12 kawałków, rozwałkuj. Rozsmaruj nadzienie, ułóż kilka wiśni. Zlep dwa rogi po przekątnej. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. kruszonki zagnieć, posyp drożdżówki. Piecz 20-25 w temp. 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie