Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona kapusta ze smażonymi pierogami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 772
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 165
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 772
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 165
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij. Wsyp 2 łyżki mąki i chwilę podsmaż. Dodaj kapustę razem z wodą i dokładnie wymieszaj. Dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem duś przez około 15 minut.
Po częściowym odparowaniu płynu kapustę przykryj i od czasu do czasu mieszaj, aby się nie przypaliła. Pod koniec duszenia dopraw kapustę do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili oraz sokiem z cytryny.
Na sam koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze, na wierzch ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).Źródło: Na żywo