Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone papryki z nadzieniem mięsno-ryżowym"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1718
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 89
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1718
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 33
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, zeszklij na oleju. Wymieszaj z mięsem, ryżem i koncentratem. Nadzienie przypraw solą, pieprzem, ziołami oraz słodką i ostrą papryką. Cukinię oczyść, pokrój w kostkę.
Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz. Pokrój je na kawałki, włóż do garnka o szerokim dnie, dołóż cukinię. Zalej bulionem. Wrzuć listki laurowe. Posyp ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Doprowadź do wrzenia.
Papryki umyj, zetnij wierzchy, oczyść i napełnij farszem. Ustaw je na warzywach. Przykryj, duś ok. 35 minut. Pod koniec posyp natką. Papryki podawaj z warzywami i sosem z duszenia.Źródło: Naj