Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone warzywa z fetą"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5386
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5386
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Składniki
Soczewicę opłucz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanym maśle.
Następnie dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili (albo chili w proszku) i przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut, po czym dołóż pomidory wraz z sokiem z puszki, socze wicę oraz dynię pokrojoną w kostkę. Dosyp listki laurowe, sól, pieprz.
Po około 20 minutach dorzuć 2 gałązki tymianku.
Całość dokładnie wy- mieszaj i podawaj na świeżych listkach szpinaku. Danie posyp pokruszonym serem feta.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV