Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy pucharek śliwkowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj. Przełóż do ron dla, posyp cukrem kryształem i podlej od robiną wody. Duś chwilę na małym ogniu, przestudź. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i zagęszczaczem.
Ostudzone śliwki zmiksuj na purée. Przygotuj 4 pucharki. Na dno każdego nałóż po kilka łyżek musu śliwkowego. Przykryj go warstwą bitej śmietany. Na koniec rozłóż resztę musu śliwkowego.
Czas ok. 20 min; porcja – 390 kcal, cena 2,80 zł.Źródło: Świat kobiety