Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dwukolorowy ucieraniec"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Jasne ciasto: jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubijając, stopniowo dodawać na zmianę mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do przygotowanej formy, wygładzić wierzch.
Ciemne ciasto: masło utrzeć z cukrem. Miksując, kolejno dodawać jajka. A potem mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i kakao. Ciemne ciasto rozsmarować na jasnym cieście w formie.
Połówki obranych jabłek naciąć w cienkie wachlarzyki i lekko powciskać w ciasto. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Wystudzone ciasto pokroić tak, by na środku każdej porcji była połówka jabłka.Źródło: Życie na gorąco