Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia faszerowana kaszą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 4 osób
Dynie umyj, osusz, zetnij czapeczki. Łyżką wydrąż pestki i włókna. Tak przygotowane dynie blanszuj kilka minut w posolonym wrzątku. Wyjmij i osusz.
Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Bekon pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oleju. Wyjmij go z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż na dużym ogniu pokrojony w półplasterki por.
Kaszę wymieszaj z bekonem, porem i namoczonymi wcześniej rodzynkami lub posiekanymi śliwkami. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą (delikatnie, bo bekon jest słony). Wymieszaj farsz z roz trzepanym jajkiem.
Napełnij farszem dynie, ustaw je na natłuszczonej blasze, przykryj czapeczkami, skrop olejem. Zapiekaj w 190°C ok. 30 min.Źródło: Kobieta i życie