Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynie z diabelskim farszem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Składniki
Ryż wsyp na lekko posolony wrzątek. Ugotuj na sypko. Odcedź, odłóż do wystudzenia. Dynie opłucz, osusz, zetnij wierzchy. Usuń pestki oraz włókna. Cebulę i czosnek obierz, drobniutko posiekaj. Chili rozetnij, oczyść z pestek, strączek opłucz, pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę, czosnek oraz chili, wystudź. Mięso przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj zeszklone warzywa i ugotowany ryż. Wsyp 1/2 parmezanu. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Wyrób.
Wydrążone dynie napełnij przygotowanym mięsnym farszem. Ustaw w dużym garnku o grubym dnie. Podlej bulionem. Gotuj pod przykryciem około godziny, aż skórka dyń będzie miękka. Wtedy wyjmij je, obficie polej keczupem i posyp resztą startego parmezanu.Źródło: Tina