Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 266
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 266
Składniki
Z dyni przygotować mus Dynie pokroić razem ze skórka na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Kawałki dyni ułożyć skórka do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35 minut (wbity widelec powinien łatwo wchodzić). Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Upieczony miąższ dyni wyjąć i zmiksować go blenderem na gładką masę. Do przygotowanego musu dyniowego dodać drobno pokrojone pomarańcze, cytrynę, cynamon i imbir ( z cytryny i pomarańczy usunąć pestki i skórkę), ponownie wszystko zmiksować . Chwilę gotować na małym ogniu, dodać żelfix.