Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Eklerki z kremem malinowym"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 19
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Przesiej mąkę. W garnku zagotuj wodę z masłem, wymieszaj, aż się rozpuści. Wsyp mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Wystudź je, zmiksuj z jajkami. Na blachę z papierem do pieczenia nakładaj podłużne porcje ciasta. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Wyjmij, wystudź, przekrój wzdłuż.
Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem, dodaj maliny, przełóż eklerki. Rozpuść czekoladę, dodaj masło i mleko, wymieszaj z cukrem. Polej ciastka.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień