Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybszy mus czekoladowy jaki da się przygotować :-) bez jajek, bez masła ale bardzo smaczny. w sam raz na chwile kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i rozpływającego się w ustach :-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Śmietankę wlewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z palnika, dodajemy cukier puder i posiekaną czekoladę. Nalezy poczekać do rozpuszczenia czekolady, mieszając od czasu do czasu, wystudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Dodać alkohol i ubić na gładką, puszystą masę. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Ozdobić kawałkami czekolady (u mnie cukierki Michałki polane ajerkoniakiem). Smacznego :-)