Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste wykonanie a do tego bardzo smaczne
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.
ciasto dzielimy na połowę jedną część jasną wylewamy na blachę do drugiej dodajemy kakao i wylewamy na jasne ciasto na wierzch układamy jabłka pokrojone w kostkę całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu ciasta robimy krem.gotujemy budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu ,po wystygnięciu dodajemy 3/4 szkl. cukru i 1 masło roślinne to ucieramy i wykładamy na ciasto na wierzch robimy polewę.