Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasola z pomidorami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Fasolę opłucz, zalej zimną wodą, odstaw na 8 godzin, odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Marchewkę obierz, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj na plasterki lub przeciśnij.
Fasolę zalej bulionem, dodaj cebulę, marchew, czosnek, goździki, tymianek, rozmaryn. Garnek przykryj, gotuj na małym ogniu.
Gdy fasola będzie miękka, dodaj puszkę obranych i pokrojonych pomidorów, sól i pieprz. Duś jeszcze 15 minut. Wyjmij marchew. Posyp natką.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień