Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka po bostońsku"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 25
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 25
Składniki
Fasolkę wypłucz, namocz na noc, rano gotuj w świeżej wodzie 30 min. Odcedź, uzyskany wywar zachowaj.
Cebule i boczek pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż. Włóż fasolkę do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, boczek, czosnek, koncentrat i pozostałe . Zalej trzema szklankami wywaru, dokładnie wymieszaj. Jeżeli wywar nie zakryje całej fasolki, dolej trochę wody.
Przykryj szczelnie naczynie, piecz w 150°C przez 2 godz. – do miękkości fasolki. Gotowe danie wyjmij z piekarnika, spróbuj i ewentualnie dopraw. Podawaj z białym chlebem.
<strong>Zasmakuje każdemu. Przepis Katarzyny Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie