Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka szparagowa w pomidorach"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1703
Składniki
Fasolkę przebierz, umyj, a następnie odetnij z obu stron ogonki i oderwij grubą nitkę. Wrzuć warzywa do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości.
W tym czasie potnij ząbki czosnku na cienkie plasterki. Pomidory przelej wrzątkiem, po czym obierz ze skóry. Pokrój je w ósemki.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i najpierw zeszklij czosnek, a potem przesmaż pomidory. Dosyp sól z pieprzem i dodaj gałązkę rozmarynu. Duś do czasu, aż powstanie gęsty sos. Polej nim ciepłą fasolkę i podawaj jako danie obiadowe.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska</strong>Źródło: Kurier TV