Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa z kalafiorem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Kalafior i fasolkę oczyść, umyj. Kalafior podziel na różyczki, a strączki fasolki potnij na kawałki. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Warzywa gotuj 15 minut w wodzie z dodatkiem vegety oraz soli.
Ugotowane na półtwardo jarzyny odcedź, osącz. Przełóż na dużą patelnię z rozgrzanym masłem. Smaż ok. 5 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Wymieszaj z jarzynką. Udekoruj bazylią. Podawaj np. do pieczonego mięsa.Źródło: Naj