Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka z boczkiem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8491
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 173
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 450
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8491
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 173
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 450
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Następnie obierz je ze skóry i pokrój w kosteczkę.
Na suchej patelni usmaż boczek pocięty w cienkie paski. Gdy będzie chrupiący, przełóż go do miski.
Do powstałego tłuszczu dolej odrobinę oleju i usmaż ziemniaki. Dorzuć je do boczku. Dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, przestudź, a następnie potnij na kawałki. Pomidory sparz, część pokrój w kostkę, resztę – w plastry. Dołóż warzywa do sałatki.
Dopraw całość solą, pieprzem i oregano. Wierzch polej przestudzonym tłuszczem z patelni.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV